Dokumenty potrzebne przy rejestracji sp z o.o.

Planujesz założyć i zarejestrować samodzielnie przedsiębiorstwo, ale nie wiesz dokładnie jakie dokumenty potrzebne przy rejestracji sp z o.o. musisz złożyć do Krajowego Rejestru Sądowego?

Niedoświadczeni przedsiębiorcy mają prawo stresować się w kwestii prawidłowego sporządzenia i przesłania dokumentów do KRS. Pierwszym i najistotniejszym dokumentem, jaki musi zostać zawarty jest umowa spółki z ograniczoną odpowiedzialnością. Formularz zgłoszeniowy zawierać powinien najważniejsze dane dotyczące rejestrowanej działalności zgłoszeniowej czyli adres i nazwę firmy, przedmiot działalności, listę wspólników oraz określony kapitał zakładowy. Każdy z wniosków powinien zostać zawarty oddzielnie, dzięki czemu wszelkie informacje będą jasne i czytelne. Nie trudno o błędy podczas sporządzania umowy, w szczególności sposobem elektronicznym. Procedura jest skomplikowana i czasochłonna, ponieważ wymaga także wizyty u notariusza, jeżeli statut jest w wersji papierowej. Aby uniknąć niedogodności, niekończących się formalności i nerwów zapraszamy do kontaktu z naszym biurem.

Nasi eksperci pomogą w przeprowadzeniu rejestracji spółki w KRS!