Koszt założenia spółki 2019

Założenie spółki w 2019 roku niestety nadal pozostawia wiele do życzenia. Potencjalni przedsiębiorcy muszą sprostać licznym kwestiom formalnym. W tym celu muszą uzupełnić wiele formularzy, a następnie złożyć je do należytych instytucji. Tradycyjna rejestracja spółki jest bardzo czasochłonna, zazwyczaj zajmuje około 4-6 tygodni, jednak zdarzają się również sytuacje podczas których rejestracja przedłuża się nawet do kilku miesięcy. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, spółka jawna i spółka komandytowa może zostać zarejestrowana za pomocą Internetu. E-rejestracja trwa zaledwie jedną dobę jednak w jej ramach przedsiębiorcy nie mogą ustanowić szczegółowych postanowień w umowie, co zazwyczaj jest bardzo istotne podczas funkcjonowania spółek wieloosobowych.

Koszt założenia spółki 2019 to kilkaset złotych. Prócz tego należy jednak doliczyć sporą ilość czasu, który moglibyśmy poświęcić na generowanie zysku stąd też o wiele bardziej opłacalne dla potencjalnego przedsiębiorcy będzie zakupienie gotowej spółki.

Gotowe spółki na sprzedaż oferuje nasza firma. Zapewniamy nowe podmioty przygotowane by po podpisaniu umowy móc natychmiast poprowadzić działalność gospodarczą.