Kupno spółek z 2018 roku

Chcesz założyć własną firmę? Tradycyjna rejestracja spółki niestety nie jest łatwa, stąd też wiele osób rezygnuje z zakładania działalności. Warto jednak zdać sobie sprawę z tego, że wszelkie niedogodności związane z ewidencją spółki można pominąć decydując się na kupno gotowej spółki, czyli podmiotu, który został już wpisany do należytych instytucji. Aby stać się właścicielem takiej spółki wystarczy złożyć podpis na umowie spółki sporządzonej w formie aktu notarialnego. Ważne jest jednak, że musi zostać to dopełnione w obecności notariusza.

Decydując się na zakup gotowej spółki warto zadbać, aby była to zupełnie nowa jednostka zarejestrowana w bieżącym roku. Daje to pewność, że zakupiona spółka będzie zupełnie nowa, a więc bez ukrytych długów, którymi niestety czasem obarczone są spółki stażowe.

Jeżeli interesuje Cię kupno spółek z 2018 roku, serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszą firmą. Nasi konsultanci przedstawią wszelkie szczegóły oraz odpowiedzą na wszelkie pytania z tego zakresu.