Nowa spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Wiele słyszy się o tym jak bardzo uciążliwym, złożonym i czasochłonnym procesem jest rejestracja spółki z o.o.. Faktycznie jest to procedura wieloetapowa, która wymaga od przedsiębiorcy dopełnienia wielu formalności związanych ze sporządzaniem i składaniem wniosków i formularzy KRS.

Wszystkim chcącym podjąć działalność gospodarczą w tej formie prawnej z pomocą przychodzi nowa spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, a precyzyjniej – jej zakup. Nie wszyscy są świadomi tego, ze zamiast rejestrować spółkę mogą zdecydować się na jej nabycie. Jest to rozwiązanie pozwalające ominąć wszystkie formalności i rozpocząć działania związane z prowadzeniem działalności nawet w 2 dni. Nowa spółka z ograniczoną odpowiedzialnością to podmiot w pełni założony, o szerokim PKD i kompletnej dokumentacji, który po nabyciu można dostosować do swoich potrzeb poprzez zmianę zapisów w umowie. Nowe spółki nie mają żadnych zadłużeń ani ukrytych zobowiązań, założono je po to, aby następnie odsprzedać. Ich zakup stanowi bezpieczne i całkowicie zgodnie z prawem przedsięwzięcie.