Podpis kwalifikowany wyrobienie

Podpis kwalifikowany różni się od zwykłego e-podpisu tym, że jest szczególną formą podpisu zaawansowanego, która spełnia szczególne wymagania techniczne i organizacyjne. Wymogiem jest korzystanie z certyfikatu kwalifikowanego wystawionego przez kwalifikowany urząd certyfikacji oraz klucza prywatnego przechowywanego na karcie kryptograficznej.

Definicje podpisu elektronicznego i kwalifikowanego podpisu elektronicznego zawarte w Rozporządzeniu eIDAS obowiązuje bezpośrednio na terytorium Polski.

Do czego potrzebne jest podpis kwalifikowany wyrobienie? To pomoc w umożliwieniu korzystania z udogodnień wynikających z elektronicznego załatwiania dokumentów.

Dlaczego warto?
– optymalizacja kosztów,
– szybkość rozwiązania problemu,
– sprawne przesyłanie dokumentów.

Warto podkreślić, że podpis kwalifikowany jest tak samo ważny pod względem skutków prawnych, jak podpis własnoręczny.

Oferujemy Państwu pomoc, która umożliwi korzystanie z podpisu kwalifikowanego. Zachęcamy wszystkich, którzy myślą o założeniu swojego podpisu umożliwiającego współpracę z firmami z całej Polski.