Pomoc w zakładaniu spółki z o.o. online

Rejestracja spółki z ograniczoną odpowiedzialnością jest długa i problematyczna. Stopień skomplikowania tego zabiegu niestety skutecznie zniechęca do założenia własnej firmy potencjalnych przedsiębiorców. Tymczasem warto zdać sobie sprawę, że niedogodności te można w znacznym stopniu ograniczyć rejestrując spółkę online.

Od kilku lat na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości znajduje się platforma rejestracyjna za pomocą której można zarejestrować spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, spółkę jawną oraz spółkę komandytową. Program wykorzystuje wzorzec umowy, dzięki czemu wystarczy wprowadzić odpowiednie dane do formularza. Aplikacja kolejno samodzielnie generuje wymagane dokumenty i wysyła do należytych urzędów.

Jako iż e-rejestracja wykorzystuje jedynie wzorzec umowy potencjalny przedsiębiorca nie ma możliwości wprowadzenia postanowień szczegółowych do umowy. Ewentualne zmiany musi zgłosić osobiście w urzędzie.

Największą zaletą e-rejestracji jest fakt, iż trwa ona zaledwie jedną dobę to nawet kilka miesięcy krócej niż przeprowadzona w sposób tradycyjny.

Potrzebna Ci pomoc w zakładaniu spółki z o.o. online? Koniecznie skontaktuj się z naszymi przedstawicielami.