Rejestracja spółek online

Zarejestrować spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością możemy na dwa sposoby. Pierwszą możliwością jest tradycyjne zapisanie przedsiębiorstwa, które wymaga wiele czasu oraz często sprawia niemało problemów. Drugim sposobem, znacznie uproszczonym jest rejestracja spółek online.Wpisanie do rejestru spółki przez Internet jest znacznie szybsze, niż tradycyjnie założenie firmy.

Elektroniczne założenie trwa maksymalnie 24 godziny, od przesłania wniosku do wybranego sądu rejonowego. Nie wymaga spisywania umowy u notariusza, ani składania wniosku w siedzibie sądu. Rejestracja spółek online pozwala przedsiębiorcy zaoszczędzić pieniądze i czas. Decydując się na wpisanie do rejestru spółek online należy skorzystać z gotowych wzorców umowy, które są udostępnione na stronach internetowych Ministerstwa Sprawiedliwości.

Elektroniczna rejestracja spółek z ograniczoną odpowiedzialnością możliwa jest od stycznia 2012 roku, dzięki udostępnionej przez Ministerstwo Sprawiedliwości platformie teleinformatycznej.