Rejestracja spółek z o.o. bez aktu notarialnego

Przedsiębiorcy decydujący się na założenie firmy bardzo często szukają sposobu, który pozwoli im pominąć trudności związane z rejestracją, którymi są przede wszystkim liczne formalności, długi czas jej przeprowadzenia, jak również opłaty notarialne. W przypadku spółki z o.o. większość tych niedogodności można niemal w całkowicie zniwelować.

Rejestracja spółek z o.o. bez aktu notarialnego możliwa jest dzięki rejestracji online dostępnej na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości. Za pomocą specjalnej platformy wystarczy jedynie uzupełnić niezbędne formularze odpowiednimi danymi. Program sam generuje wnioski i wysyła je do wymaganych urzędów. Jako iż umowa spółki sporządzona jest na podstawie wzorca umowy nie wymaga się skorzystania z usług notariusza, który w przypadku tradycyjnej rejestracji zobowiązany jest do sporządzenia umowy w formie aktu notarialnego.

Jeśli szukasz pomocy w przeprowadzeniu rejestracji skontaktuj się z naszą firmą. Oferujemy przeprowadzenie rejestracji zarówno w sposób tradycyjny, jak i przy pomocy Internetu.