Rejestracja spółki z o.o. w trybie S24

Tradycyjna rejestracja spółki z ograniczoną odpowiedzialnością jest procesem niezwykle długim i problematycznym. Kilka lat temu rząd postanowił wyciągnąć pomocną dłoń do przedsiębiorców wprowadzając możliwość zarejestrowania danej jednostki online.

Na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości zamieszczona została platforma rejestracyjna, a na niej formularz ewidencyjny. Dokument ten należy uzupełnić odpowiednimi danymi. Umowa spółki opracowywana jest na podstawie wzorca, dzięki czemu nie musimy korzystać z usług notariusza. Przedsiębiorca prócz wprowadzenia należytych danych musi podpisać swoje zgłoszenie za pomocą certyfikowanego podpisu elektronicznego, bądź podpisu potwierdzonego profilem ePUAP.

Rejestracja spółki z o.o. w trybie S24 trwa jak sama jej nazwa wskazuje zaledwie jedną dobę, jednak należy podkreślić, że wnioski rozpatrywane są wyłącznie w dni pracy sądów.

Warto wiedzieć, że procedurę rejestracji spółki można powierzyć specjalistom, którzy dopełnią za nas wszelkie obowiązki i przekażą nam podmiot w pełni dostosowany do naszych wymagań.