Rejestrowanie spółek z o.o. bez notariusza

Samodzielna ewidencja spółki z ograniczoną odpowiedzialnością wiąże się z koniecznością uzupełnienia licznych dokumentów i złożeniem ich do poszczególnych urzędów. Dodatkowo zobowiązani jesteśmy do skorzystania z usług notariusza, który przygotuje odpowiednią umowę. Koszty notarialne są jednak dosyć uciążliwe zwłaszcza na początku działalności. Warto zdać sobie sprawę z tego, że rejestrowanie spółek z o.o. bez notariusza jest możliwe. Szansę na to daje platforma rejestracyjna dostępna na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości. Potencjalny przedsiębiorca uzupełniając elektroniczny formularz odpowiednimi danymi kończy swoje obowiązki rejestracyjne. Program samodzielnie generuje należyty wniosek i przesyła do Krajowego rejestru Sądowego. Sąd rozpatrzy w przeciągu 24 godzin. Zarejestrowanie spółki z o.o. przy użyciu wzorca umowy nie pozwala nam jednak wprowadzić w niej szczegółowych postanowień.

Jeżeli chcesz szybko założyć spółkę w pełni dostosowaną do swoich potrzeb nie marnuj czasu na rejestrację tylko kup gotową jednostkę. Tym sposobem w zaledwie jedną dobę otrzymasz spółkę, której umowa została dopasowana do charakteru Twojej działalności.