Rejestrowanie spółki bez aktu notarialnego

Rejestrowanie spółki bez aktu notarialnego możliwe jest dzięki platformie rejestracyjnej dostępnej na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości. Potencjalny przedsiębiorca musi jedynie uzupełnić formularz rejestracyjny odpowiednimi danymi oraz podpisać dokument kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Program kolejno samodzielnie generuje niezbędne wnioski i wysyła je do odpowiednich urzędów. Co ważne, nie każdą spółkę można zarejestrować online. Możliwość taką mają wyłącznie spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, spółka jawna oraz spółka komandytowa.

Rejestracja online to ogromna oszczędność czasu oraz pieniędzy. Dopełniając wszelkich formalności za pomocą Internetu czas rejestracji zmniejsza się do zaledwie jednej doby, co skraca rejestrację nawet kilkunastokrotnie. Jako, że program wykorzystuje wzorzec umowy zniwelowana zostaje również konieczność skorzystania z usług notariusza, co jest równoznaczne z rezygnacją z taksy notarialnej.

Jeśli szukasz pomocy w przeprowadzeniu rejestracji spółki koniecznie skontaktuj się z naszą firmą.