Spółka z o.o. 2018

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością to spółka handlowa. Jej funkcjonowanie na rynku jest regulowane przepisami Kodeksu Spółek Handlowych. Ten rodzaj spółki może zostać założony przez jedną lub więcej osób. Ważne jest jednak to, że spółka z o.o. nie może zostać założona przez inną jednoosobową spółkę z o.o.

Spółka jako podmiot odpowiada za zobowiązania wynikające z jej działań w obrocie gospodarczym. Wspólnicy odpowiadają w ograniczonym zakresie, więc ich osobiste majątki są bezpieczne. Z pewnością ten fakt decyduje o tak dużej popularności spółki.

Osoby decydujące się na otworzenie firmy w postaci tej formy prawnej mają możliwość rejestracji spółki zdalnie lub tradycyjnie. Klienci jednak coraz częściej wybierają podmiot, jakim jest spółka z o.o. 2018 czyli gotowy podmiot w pełni przygotowany do prowadzenia firmy. Przyszli przedsiębiorcy oszczędzają czas na tym, że nie muszą rejestrować spółki i załatwiać formalności. Spółka może być prowadzona już następnego dnia po dokonaniu zakupu.

Zapraszamy do kontaktu z naszym biurem. Przedstawimy szczegóły oferty – rejestracja spółek lub sprzedaż gotowych spółek. Profesjonalna pomoc w wejściu na rynek!