Spółka z o.o. nieposiadająca VAT

Planujesz rozpoczęcie działalności gospodarczej i dokonywanie transakcji na terenie kraju, a także poza nim? W takim razie niestety spółka z o.o. nieposiadająca VAT nie będzie mogła spełnić Twojego celu. Aby zostać podatnikiem od towarów i usług i móc nawiązać współpracę z kontrahentem, który zamieszkuje odległe tereny będziesz musiał najpierw uzyskać wpis do VAT. W tym celu możesz złożyć odpowiednie wnioski i formularze lub dokonać zakupu gotowej działalności gospodarczej, która posiada już wpisy w KRS i VAT. Ponadto, spółka z ograniczoną odpowiedzialnością wystawiona na sprzedaż posiada także prestiżową lokalizację oraz opłacony minimalny kapitał zakładowy. Klient, który dokona zakupu będzie mógł rozpocząć działalność już w dniu transakcji, a nie oczekiwać na decyzję ze strony sądów rejestracyjnych. Samo zgłoszenie do KRS od kilku dni do kilku tygodni, a podobna sytuacja dotyczy również rejestru VAT.

Chcąc oszczędzić czas naszym Klientom przeszliśmy już wcześniej całą problematyczną procedurę, umożliwiając nabywcy zwolnienie z formalności i tracenia czasu na cały proces rejestracji. Jeżeli chcesz szybko otworzyć firmę, a zawiłości prawne to dla Ciebie aspekt nie do przeskoczenia – w takim razie zapraszamy do kontaktu z naszymi specjalistami.