Spółka z o.o. z otwartym kontem bankowym

Czy wiesz czym różni się gotowa spółka z o.o. z otwartym kontem bankowym od zwykłej procedury rejestracji spółki? Dzisiaj postaramy się, aby kwestia ta stała się jasna, a różnice zauważalne.

Pierwszą i podstawową różnicą jest to, że w przypadku pierwszego rozwiązania mowa o gotowym podmiocie gospodarczym, który w zaledwie 1-2 dni jest gotowy do podjęcia działalności. Z kolei drugie rozwiązanie dotyczy tradycyjnego procesu rejestracyjnego spółki, który w większości przypadków ciągnie się nawet 3-4 tygodnie. Wszystko oczywiście zależy od tego, czy potencjalnemu przedsiębiorcy zależy na czasie, czy ma możliwość, aby „poczekać”.

Drugą różnicą jest to, czy przyszły przedsiębiorca jest na bieżąco z często zmieniającymi się przepisami prawa i co najważniejsze – czy czuje się na siłach przeprowadzić całą procedurę rejestracyjną. Zakup gotowej spółki zobowiązuje nowego przedsiębiorcę jedynie do złożenia podpisu na umowie zakupu spółki. W ramach ciekawostki napiszę, iż w naszej ofercie ostatnio pojawiła się spółka z o.o. z otwartym kontem bankowym, która do zupełnego minimum ogranicza formalności. Wracając jednak do tematu i kolejnej opcji, decydując się na tradycyjny proces rejestracyjny spółki, przedsiębiorca musi posiadać wiedzę na temat aktualnych przepisach, ale również czuć się na siłach, aby zmierzyć się z bardzo skomplikowanym oraz czasochłonnym procesem rejestracyjnym.

Jeśli masz pytania, bądź wątpliwości, zadzwoń!