Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością na sprzedaż

Aby legalnie rozpocząć prowadzenie działalności należy wejść w posiadanie podmiotu gospodarczego. Najczęściej wybieraną formą prawną w Polsce jest spółka z o.o.. Aby stać się jej właścicielem należy założyć ten podmiot w Krajowym Rejestrze Sądowym w systemie online lub tradycyjnie. Można również dokonać zakupu wcześniej założonej firmy.

Gotowa spółka z ograniczoną odpowiedzialnością na sprzedaż to podmiot, który został zarejestrowany przez osobę fizyczną lub wyspecjalizowaną firmę, która zajmuje się odsprzedażą. Jest to opcja, która pozwala wejść w posiadanie spółki z kompletną dokumentacją, o różnym stażu, o różnym zakresie PKD, z historią lub bez. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością na sprzedaż może być zgłoszona do rejestru płatników VAT, posiadać licencję, zezwolenia czy zdolność kredytową. Istnieje szeroki wybór tych podmiotów, dlatego przedsiębiorcy, którzy rozważają zakup spółki zamiast jej rejestracji mają szansę wybrać spółkę dostosowaną do ich potrzeb.