Spółki bez historii gospodarczej

Z każdym rokiem coraz więcej przedsiębiorców postanawia pominąć niedogodności związane z tradycyjną rejestracją spółki, kupując gotowy podmiot gospodarczy.

Gotowa spółka to podmiot gospodarczy, który przeszedł już pełną rejestrację w związku z czym jest przygotowany, aby natychmiast poprowadzić pod sobą działalność gospodarczą. Posiada numery NIP, KRS i REGON, opcjonalnie także VAT, kapitał zakładowy oraz kompletną dokumentację w tym, umowę sporządzoną w formie aktu notarialnego.

Kupując spółkę formalności związane z jej nabyciem ograniczają się do jednego spotkania u notariusza, na którym należy omówić wszelkie szczegóły oraz podpisać wymagane dokumenty.

Decydując się na zakup gotowej firmy najbezpieczniej zdecydować się na zakup spółki bez historii gospodarczej, czyli jednostki, która mimo wcześniejszej rejestracji nie prowadziła pod sobą aktywności, w związku czym ma zupełnie czystą historię gospodarczą. Dzięki takiemu podmiotowi nie musimy obawiać się ukrytych zadłużeń oraz konsekwencji związanych z działalnością naszego poprzednika.