Spółki do sprzedaży

Zastanawiasz się czy kupno gotowej spółki jest dla Ciebie? Nie miej wątpliwości – zdecydowanie tak, jeśli chcesz zacząć prowadzić swój biznes jak najszybciej.

Spółki do sprzedaży są poniekąd nowością na rynku. Mimo to stają się coraz bardziej popularne ze względu na pozytywne aspekty z jakimi się wiążą. Dopiero od niedawna ich zakup stał się równie często, a nawet częściej wybieranym sposobem pozwalającym na wejście w posiadanie własnego podmiotu prawnego, co jego założenie. Coraz większa liczba firm zaczęła oferować spółki do sprzedaży.

Decyzja o zakupie firmy jest najlepszym posunięciem dla Ciebie, jeśli nie chcesz przechodzić przez żmudny proces rejestracji. Gotowa spółka posiada NIP, REGON, a także często jest zarejestrowana jako płatnik VAT i VAT-UE. Podczas, gdy proces otwierania działalności trwa od kilku nawet do kilkunastu tygodni, to zakup i związane z nim wszystkie formalności nie trwają dłużej niż 2 dni. Nie trzeba sporządzać żadnych wniosków ani martwić się jakimikolwiek formalnościami.