Spółki z o.o. bez długów na sprzedaż

Spółki z o.o. bez długów na sprzedaż to podmioty, które interesują w szczególności przedsiębiorców, chcących podjąć działalność gospodarczą szybko, bez konieczności rejestrowania nowego podmiotu w Krajowym Rejestrze Sądowym. Są to podmioty oferowane przez wyspecjalizowane firmy rejestrujące spółki po to, aby następnie je sprzedać lub osoby fizyczne, które z jakiś powodów nie mogą podjąć działalności w ramach posiadanej spółki.

Spółki z o.o. bez długów na sprzedaż w większości są spółkami, które nie podjęły aktywnej działalności, zostały zarejestrowane i nie podjęto w związku z nimi żadnych innych czynności. Przed dokonaniem zakupu takiego podmiotu należy upewnić się czy jej historia na pewno jest czysta. Przedsiębiorcom zaleca się nawiązywanie współpracy z firmami, które posiadają doświadczenie w przeprowadzeniu procedury i zapewniają poprawne dopełnienie formalności, które do dokumentacji spółki dołączają notarialne poświadczenie o braku zadłużeń.