Spółki z o.o. z numerami VAT i VAT UE

Rejestracja nowych spółek to proces czasochłonny, wymagający dopełnienia wielu formalności, dopilnowania zbliżających się terminów i znajomości przepisów prawa. W ofercie wielu przedsiębiorstw możemy znaleźć wiele spółek, które nie są zajerestrowane do VAT, oraz takie spółki z o.o. z numerami VAT i VAT UE, które taką rejestrację posiadają. Aby dokonać takiego działania w zakresie podatku VAT i VAT UE przedsiębiorca ma obowiązek wypełnić i złożyć do właściwego Urzędu Skarbowego zgodnie z adresem siedziby deklarację VAT-R.

Podatek VAT, czyli podatek od towarów i usług jest głównym źródłem budżetu państwa. Przedsiębiorcy osiągający wysokie dochody lub tacy, którzy swoje usługi świadczą na rzecz innych podatników VAT, powinni od początku być czynnymi podatnikami tego podatku. Nowe, gotowe do sprzedaży spółki z o.o. z numerami VAT i VAT UE posiadają KRS, NIP, Regon. Dodatkowo spółki te posiadają czystą historię księgową oraz handlową oraz nigdy nie prowadziły działalności gospodarczej oraz nie zatrudniały pracowników.