Spółki z oo na sprzedaż

Spółka z o.o. może zostać założona przez jedną lub więcej osób. Odpowiadają oni za zobowiązania w sposób ograniczony, czyli spółka odpowiada swoim majątkiem. Odpowiedzialność może również rozkładać się solidarnie na członków Zarządu, ale tylko wtedy, gdy egzekucja przeciwko sp. z o.o. okaże się bezskuteczna.

Ta forma prawna reprezentowana jest przez Zarząd, który prowadzi sprawy spółki. Składa się on z jednego lub większej liczby członków, którzy są powoływani oraz odwoływani uchwałą wspólników. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością jest najchętniej wybieraną formą prawną. Powodem tego z pewnością jest fakt, że wspólnicy odpowiadają w sposób ograniczony, co pozwala bez obaw zarządzać biznesem.

Nasze biuro spółki z oo na sprzedaż, czyli podmioty w pełni przygotowane do prowadzenia firmy. Spółki dostępne w sprzedaży posiadają NIP, REGON, wpis do KRS oraz szeroki zakres PKD. Zapraszamy do kontaktu z naszym biurem wszystkich, którzy są zainteresowani zakupem gotowej spółki. Posiadamy spółki z czystą historią gospodarczą, czyli bez obrotów.