Sprzedam dwuletnią spółkę z o.o.

Nowo założona jednostka gospodarcza, która może dodatkowo posiadać określony staż jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą rozpocząć prowadzenie firmy, dodatkowo ubiegając się o dotację lub dofinansowanie. W tym celu założenie własnego przedsiębiorstwa może nie być do końca idealnym wyjściem, ponieważ jest nie tylko czasochłonne, ale również żmudne i wymaga znajomości obowiązujących przepisów, które i tak stale się zmieniają.

Czemu więc zakup podmiotu gospodarczego cieszy się większym zainteresowaniem? Przede wszystkim dlatego, że przedsiębiorca może ominąć cały proces formalności i w ciągu jednego dnia kupić biznes, a następnie rozpocząć pierwsze czynności na rynku np. wystawiać faktury czy sprzedawać określone towary.

W Internecie można znaleźć wiele ofert kancelarii, osób fizycznych czy firm, które zajmują się sprzedażą działalności zarówno nowych, które nie prowadziły żadnego rodzaju działalności i zostały niedawno założone, ale także jednostek o określonym stażu – ogłoszenia typu “sprzedam dwuletnią spółkę z o.o.”, “sprzedam kilku miesięczną spółkę” to oferty sprzedawców, którzy posiadają podmiot gospodarczy z wpisem do Krajowego Rejestru Sądowego już od dłuższego czasu – to szczególnie korzystna opcja podczas ubiegania się o dotację czy dofinansowanie.