Sprzedaż spółki z oo

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością uzyskuje osobowość prawną w momencie wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego. Jest to spółka kapitałowa, której zasady regulowane są przepisami Kodeksu Spółek Handlowych. Wspólnicy mogą bezpiecznie prowadzić biznes, ponieważ ich odpowiedzialność za zobowiązania jest ograniczona. Spółka może zostać założona przez jedną lub więcej osób, które zobowiązane są do pokrycia kapitału zakładowego. Umowa spółki musi zostać sporządzona w formie aktu notarialnego pod rygorem nieważności.

Ta forma prawna jest najczęściej wybieraną spółką przez osoby decydujące się na założenie własnej firmy. Zakup gotowego podmiotu pozwala prowadzić biznes już następnego dnia po zakupie, ponieważ spółka posiada kompletną dokumentację rejestracyjną. Osoby decydujące się na zakup gotowej spółki powinny zdecydować się na spółki posiadające czystą historię gospodarczą, ponieważ pozwoli ich to uchronić od długów.

Nasze biuro oferuje sprzedaż spółki z oo ze stażem lub „świeżej” spółki. Zapraszamy do kontaktu z naszym biurem, odpowiemy na wszystkie pytania oraz rozwiejemy wątpliwości.