Zakładanie spółek w 2018

Czy warto założyć spółkę w 2018 roku? Zdecydowanie tak, ponieważ jest ona właściwym sposobem na osiągnięcie sukcesu. Istotne jest jednak to w jaki sposób zostanie zarejestrowana spółka oraz czy zostaną dopełnione wszystkie formalności dotyczące procesu rejestracji.

Najczęściej wybieraną formą prawną jest spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, która jest spółką handlową funkcjonującą w oparciu o przepisy Kodeksu Spółek Handlowych. Ten podmiot prawny może zostać utworzony przez jedną lub więcej osób. Korzystną cechą spółki z ograniczoną odpowiedzialnością jest fakt, że wspólnicy nie odpowiadają za zobowiązania. Odpowiedzialność ponosi sama spółka swoim majątkiem utworzonym z wkładów wspólników.

Zakładanie spółek w 2018 – zdalnie czy tradycyjnie? Wybór należy do osoby, która chce otworzyć własny biznes. Nasze biuro oferuje pomoc doświadczonej kadry ekspertów, którzy zarejestrują firmę Klienta niezależnie od rodzaju rejestracji. Zapraszamy do kontaktu w celu zapoznania się ze szczegółami oferty przygotowanej dla osób chcących otworzyć biznes w 2018 roku.