Zakładanie spółki bez wychodzenia z domu

Jeszcze kilka lat temu, aby stać się właścicielem własnej spółki konieczne było udanie się do szeregu instytucji. Tam należało wypełnić i złożyć wiele dokumentów, aby po kilku tygodniach móc rozpocząć prowadzenie działalności gospodarczej. Aktualnie wszystko jest o wiele prostsze. Możliwe stało się bowiem zakładanie spółki bez wychodzenia z domu. Jak to zrobić? Wystarczy wejść na stronę Ministerstwa Sprawiedliwości. Tam dostępna jest platforma rejestracyjna. Za jej pomocą należy uzupełnić wniosek rejestracyjny i wysłać do włąściwego urzędu. I to wszystko. Nasz wniosek zostanie rozpatrzony w zaledwie 24 godziny. Warto podkreślić, że spółki rejestrowane w godzinach pracy sądów, a więc od 9 do 17 nie wliczając świąt.

Jeżeli nie jesteś pewny w jaki sposób przeprowadzić rejestrację online serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszymi przedstawicielami. Z przyjemnością pomożemy przebrnąć przez wszelkie kwestie formalne. Z naszą pomocą zakładanie spółki bez wychodzenia z domu stanie się jeszcze prostsze