Zakładanie spółki S24

Zakładanie spółki S24 to opcja rejestracji działalności za pomocą Internetu. Wymaga ona skorzystania z ministerialnego systemu z wykorzystaniem wzorca umowy, który jest dostępny na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości. Osoby zarejestrowane mogą się zalogować i korzystać ze schematu, w którym należy zawrzeć informacje dotyczące między innymi rodzaju przedsiębiorstwa, nazwy, siedziby, formy prawnej. Ponadto należy wypełnić widniejące tam wnioski wraz z dokumentami oraz złożyć wniosek do sądu.

Zakładanie spółki S24 wymaga podpisów wspólników, którzy mają za zadanie podpisać umowę jednostki gospodarczej i powołać członków zarządu. Wymagane jest również złożenie listy wspólników i dokumentu, który skutkuje rozpoznaniem i uzyskaniem wpisu do KRS, NIP i REGON.

Jeśli chcesz założyć własny podmiot gospodarczy musisz liczyć się z mozolnym wypełnianiem formularzy i danych. Konieczne jest wzięcie pod uwagę czasu poświęconego obowiązkowym czynnościom oraz zaznajomieniem się z kwestiami prawnymi. Istnieje jednak efektywniejsze zakładanie spółki S24, gdzie eksperci z naszego biura sprawnie i bezproblemowo załatwią za Ciebie każdą z wymienionych wyżej kwestii. Kancelaria ma duże doświadczenie i odpowiednią wiedzę, dzięki którym nie musisz się martwić o zaniedbania. Elastycznie dopasowane spotkanie czy rozmowa dostosowane do Ciebie i sprawność w zakładaniu przedsięwzięć to nasz atut. Zacznijmy działać.

Skontaktuj się z nami, a my pomożemy Ci podjąć właściwą decyzję!