Zakładanie spółki w 2018

Zakładanie spółki w 2018 związana jest z wieloma formalnościami, które muszą zostać dopełnione, aby firma mogła funkcjonować na rynku. Jaka jest najchętniej wybierana forma prawna przez przedsiębiorców? Z całą pewnością jest nią spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, która kusi swoją atrakcyjnością ogromną liczbę przyszłych przedsiębiorców.

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością może zostać utworzona przez jedną lub więcej osób zwanych wspólnikami. Wspólnicy spółki odpowiadają za zobowiązania w ograniczonym zakresie, w pełną odpowiedzialność ponosi sam podmiot, czyli spółka. Spółka z o.o. należy do grona spółek handlowych, które funkcjonują w oparciu o Kodeks Spółek Handlowych. Wspólnicy spółki zobowiązani są do prowadzenia księgowości w formie pełnej.
Zakładanie spółki w 2018 jest możliwe zarówno w trybie zdalnym jak i stacjonarnym. To przedsiębiorca wybiera odpowiedni dla niego sposób rejestracji spółki z ograniczoną odpowiedzialnością. My oferujemy swoją pomoc w dopełnieniu wszystkich obowiązków wynikających z procedurą założenia firmy.