Zakładanie spółki w Warszawie 2018

Jeżeli zastanawiasz się nad tym jaka forma prawna spółki będzie najodpowiedniejsza dla Twojej firmy to może przekonamy Cię faktem, że spółka z ograniczoną odpowiedzialnością jest najpopularniejszą spółką pośród wszystkich. Dlaczego?

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością jest spółką handlową. Jej popularność wynika z faktu jej ograniczonej odpowiedzialności, w której wspólnicy odpowiadają w sposób ograniczony za zobowiązania spółki. Kto zatem odpowiada za zobowiązania zaciągnięte przez spółkę? Sam podmiot, czyli spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Pokrywa ona zadłużenia majątkiem zgromadzonym przez wspólników oraz wkładami wniesionymi na pokrycie kapitału zakładowego.

Istnieje możliwość rejestracji tej spółki w sposób tradycyjny lub zdalny. To Klient wybiera formę rejestracji swojej firmy.

Interesuje Cię zakładanie spółki w Warszawie 2018? Zapraszamy do kontaktu z naszym biurem – przedstawimy szczegóły oferty oraz odpowiemy na wszystkie pytania związane z założeniem firmy. Profesjonalne zakładanie spółek w niskiej cenie – rejestracja spółek Warszawa.