Zakładanie spółki z o.o. w 2019

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością od wielu lat stanowi najczęściej wybierane narzędzie do poprowadzenia pod sobą działalności gospodarczej. Wpływa na to przede wszystkim elastyczność danej jednostki, ale także ograniczona odpowiedzialność wspólników za zobowiązania zaciągane przez spółkę oraz niewielki kapitał zakładowy wymagany do jej założenia.

Zakładanie spółki z o.o. w 2019 roku składa się z wielu formalności, których dopełnienie zajmuje średnio kilka tygodni, jednak w razie wystąpienia jakichkolwiek błędów lub braków w dokumentacji przeciąga się do paru miesięcy.

Założenie spółki można w znacznym stopniu ograniczyć decydując się na zakup gotowej spółki, czyli jednostki, która pełną rejestrację ma już za sobą w związku z czym może niemal natychmiast poprowadzić pod sobą działalność gospodarczą. Posiada numery NIP, KRS i REGON, kapitał zakładowy oraz umowę sporządzoną w formie aktu notarialnego.

Nasza firma oferuje sprzedaż gotowych spółek z czystą historią gospodarczą. Serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszymi przedstawicielami, którzy omówią szczegóły.