Zakup działającej spółki z o.o.

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością to forma prawna działalności gospodarczej, która w ostatnim czasie cieszy się ogromną popularnością w Polsce. Przedsiębiorcy decydują się na otwarcie firmy w tej formie, gdyż jej prowadzenie jest bardzo korzystne.

Jednym ze sposobów rozpoczęcia działalności w tej formie jest zakup działającej spółki z o.o., która posiada czystą historię gospodarczą. Zakup czystej spółki z ograniczoną odpowiedzialnością jest bezpieczny, gdyż wiadomo jest, że podmiot ten, nie posiada żadnych zadłużeń. Zakup działającej spółki z o.o. oraz wszystkie formalności związane z tą transakcją trwają maksymalnie kilka dni. Po tym czasie spółka gotowa jest do prowadzenia działalności.

Spółki oferowane na sprzedaż posiadają kompletną dokumentację oraz mają nadane numery NIP, REGON i KRS. Niektóre spółki są także zgłoszone do rejestru VAT i VAT UE.

Zakup działającej spółki z o.o. pozwala przedsiębiorcy na rozpoczęcie prowadzenia działalności w bardzo krótkim czasie, przy minimalnej ilości formalności.