Zakup rocznej spółki

Spółki stażowe zyskują coraz większą popularność wśród osób, które decydują się na otworzenie własnego przedsiębiorstwa. Ogrom nowych firm zmusza przyszłych właścicieli do szybkiego podejmowania decyzji związanych z wejściem na rynek. Czas rejestracji spółki może znacznie wydłużyć okres umożliwiający prowadzenie firmy, ponieważ wiążę się z ogromem formalności do załatwienia. Najkorzystniejszym rozwiązaniem jest zakup rocznej spółki.

Dlaczego roczna spółka jest dobrym pomysłem na własną firmę? Spółka ze stażem to ogromne korzyści. Nowa firma jest traktowana bardziej wiarygodnie, ponieważ jej staż wzbudza zaufanie wśród potencjalnych inwestorów oraz kontrahentów, którzy chętniej zdecydują się na współpracę z firmą istniejącą już na rynku jakiś czas.

Spółki stażowe są coraz częściej kupowane przez osoby planujące pozyskanie dofinansowania z UE. Staż spółki zwiększa szansę na pozytywne rozpatrzenie wniosku przez Komisje. Dodatkowe środki finansowe pozwalają już od samego początku rozwijać przedsiębiorstwo oraz wyróżniać ją na rynku.