Zakup spółki z kontem bankowym

Osoby postanawiające założyć firmę prędzej czy później stają przed dylematem jakim jest założenie firmowego rachunku bankowego bądź korzystanie ze swojego prywatnego konta. Przedsiębiorcy bardzo często decydują się na wykorzystanie swojego numeru w celach oszczędnościowych. Tymczasem zakładając rachunek firmowy możemy znacznie usprawnić nasze funkcjonowanie. Po pierwsze, jest to mniej ryzykowne w przypadku kontroli skarbowej, gdyż środki prywatne będą jasno oddzielone od funduszy firmy. Warto wspomnieć też że opłaty związane z prowadzeniem firmowego konta bankowego można zakwalifikować do kosztów uzyskania przychodu i je odliczyć.

Firmowy rachunek bankowy jest także ogromnym ułatwieniem dla przedsiębiorcy ponieważ pozwala mu określić sytuację finansową firmy oraz planować kolejne inwestycje.

O założeniu takiego rachunku warto pomyśleć już na początku swojej działalności. W związku z tym pragniemy zaoferować zakup spółki z kontem bankowym. Serdecznie zapraszamy do kontaktu w celu zapoznania się ze szczegółami naszej oferty.