Zakup spółki z o.o. z 2019

Gotowe spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, to podmioty, które zostały zarejestrowane w Krajowym Rejestrze Sądowym. Posiadają one własne numery NIP, REGON. Mają sporządzoną umowę spółki i prowadzą pełną księgowość. Czasami zdarza się równie, że przedsiębiorca chciałby, aby jednostka gospodarcza została zgłoszona do VAT. Wówczas należy zapytać o to firmę od której chcemy ją zakupić. Każda ze spółek z o.o. posiada opłacony minimalny kapitał zakładowy w wysokości 5 tysięcy złotych.

Czysta spółka oznacza, że została ona założona wyłącznie w celu sprzedażowym tzn. nie prowadzi i nigdy nie prowadziła działalności gospodarczej, nie zatrudniała i nie zatrudnia pracowników i nie posiada żadnych zobowiązań finansowych. Dla inwestora jest to bardzo dobra wiadomość, ponieważ decydując się na zakup ma pewność, że transakcja odbędzie się bezproblemowo, a firma nie przyniesie mu kłopotów w późniejszym etapie jej prowadzenia.

Interesuje Cię zakup spółki z o.o. z 2019, a może wolałbyś zainwestować w podmiot ze stażem? Zapraszamy do kontaktu. W naszej ofercie posiadamy zarówno spółki nowe, jak i stażowe.