Założenie spółki z o.o.

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością jest chętnie wybieraną formą do prowadzenia działalności w naszym kraju. Cieszy się ona popularnością wśród polskich przedsiębiorców, ale także wśród zagranicznych inwestorów.

Założenie spółki z o.o. może odbyć się w sposób tradycyjny lub uproszczony – online. Tradycyjna rejestracja działalności w tej formie odbywa się w urzędzie przy udziale notariusza, który sporządza umowę spółki w formie aktu notarialnego. Zawiązanie spółki ten sposób jest długotrwałe, może trwać nawet kilka tygodni. Założenie spółki z o.o. online odbywa się w serwisie internetowym udostępnionym przez Ministerstwo Sprawiedliwości w 2012 roku. Przedsiębiorca musi założyć konto na platformie, wprowadzić dane zakładanej spółki do odpowiednich formularzy i podpisać dokumenty kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub za pomocą profilu zaufanego.

Chcesz założyć spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością? Skontaktuj się z nami, oferujemy profesjonalną pomoc w rejestracji spółki przez Internet.