Zdalne zakładanie spółki z o.o.

W Polsce najwięcej firm prowadzonych jest w formie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością. Jest to niepodważalny fakt, jednak co kieruje ludźmi decydującymi się na poprowadzenie działalności właśnie w takiej postaci?

Przede wszystkim jest to ograniczona odpowiedzialność wspólników za zobowiązania zaciągane przez spółkę, niewielki kapitał zakładowy, dowolność celu jej prowadzenia, a także możliwość przeprowadzenia e-rejestracji danej jednostki.

Zdalne zakładanie spółki z o.o. pozwala zarejestrować spółkę z zaledwie 24 godziny bez zbędnych formalności. Niestety taka forma zakładania firmy ma ogromna wadę. Jest nią fakt, iż nie ma możliwości by nanieść szczegółowe postanowienia w umowie spółki. Tymczasem wydaje się być to konieczne zwłaszcza jeżeli w spółce mamy kilku wspólników. Na szczęście zmiany te można wprowadzić w spółce bez najmniejszego problemu, zaraz po rejestracji.

Jeżeli zależy Ci na pominięciu formalności rejestracyjnych i szybkim założeniu firmy zachęcamy do zakupu gotowej spółki. Podmioty takie oferuje między innymi nasza firma. Zainteresowany? Koniecznie zadzwoń i poznaj szczegóły.