Zmiana danych KRS 2020

Dokumenty składane do Krajowego Rejestru Sądowego mogą stanowić dla początkujących przedsiębiorców duży problem, ponieważ wymagana jest od wnioskodawcy znajomość przepisów prawnych.

Oprócz rejestracji podmiotu gospodarczego drugą, równie istotną kwestią jest obowiązek zgłaszania także modyfikacji treści umowy lub innych dokumentów. Bez względu, czy w spółce zmianie uległ adres siedziby, liczba wspólników czy przedmiot działalności – każda z tych kwestii wywiera skutek w postaci zmiany treści formularzy prowadzonego podmiotu gospodarczego.

Przedsiębiorca w terminie do 7 dni od daty wystąpienia zdarzenia uzasadniającego dokonanie wpisu zobowiązany jest złożyć wniosek do Krajowego Rejestru Sądowego.

Zmiana danych KRS 2020 polega na złożeniu dokumentu KRS-Z3 oraz zawarciu w treści sporządzonego pisma wprowadzonej modyfikacji

W przypadku, gdy w Twojej firmie niektóre kwestie uległy zmianie, a Ty jako początkujący przedsiębiorca nie posiadasz wiedzy na temat tego jak przejść całą procedurę, to zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego biura. Eksperci zajmą się Twoimi formalnościami i wypełnią za Ciebie niezbędne wnioski aktualizacyjne.