Czy warto założyć spółkę z o.o.?

Wielu potencjalnych przedsiębiorców zastanawia się czy warto założyć spółkę z o.o.. Ta forma prawna przedsiębiorstwa jest najczęściej wybieraną przez osoby decydujące się na założenie własnej firmy. Dlaczego?

Spółka z o.o. budzi zainteresowanie przedsiębiorców ze względu na jej ograniczoną odpowiedzialność, ponieważ wspólnicy odpowiadają tylko do wysokości wniesionych wkładów. Spółka posiada osobowość prawną. Ten rodzaj spółki może zostać założony za pośrednictwem Internetu, co znacznie ogranicza koszt oraz czas rejestracji spółki. Wszystkie dokumenty zostają wygenerowane oraz przesłane automatycznie do właściwych instytucji.

Jednym z etapów założenia spółki jest sporządzenie umowy, która musi mieć formę aktu notarialnego pod rygorem nieważności.

Jeżeli są Państwo zainteresowani rejestracją spółki z ograniczoną odpowiedzialnością to oferujemy pomoc naszych specjalistów. Przeprowadzimy proces założenia spółki, aby mogli Państwo bezpiecznie rozpocząć prowadzenie własnej firmy. Rzetelne wsparcie przyszłych przedsiębiorców poparte wieloletnim doświadczeniem.