Sp z ograniczoną odpowiedzialnością

Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością to korzystna forma działalności dla osób, które chcą zachować bezpośredni nadzór nad prowadzeniem spraw, ale i ograniczyć ryzyko jedynie do wysokości wniesionego wkładu. Podmiot gospodarczy utworzony może być przez jedną lub większą liczbę wspólników. Najwyższą władzę zgromadzenie wspólników, a zarząd zajmuje się reprezentacją jednostki gospodarczej. Motywacją do zakupu spółki może być fakt, że w dniu zakupu można rozpocząć działalność. Ponadto, dodatkową zaletą jest szansa uzyskania dofinansowania z Unii Europejskiej. Stażowe jednostki gospodarcze mogą być bardzo pomocne do ubiegania się o dotację, kredyt, a także jest bardziej wiarygodnym kontrahentem przy nawiązywaniu transakcji.

Przedsiębiorca, który wybierze gotową sp z ograniczoną odpowiedzialnością otrzymuje w pełni działający biznes z numerami NIP i REGON, wpisem do KRS, zgłoszeniem do VAT oraz opłaconym minimalnym kapitałem zakładowym.

Szeroki zakres PKD umożliwia wybranie dowolnego przedmiotu działalności, dzięki czemu wnioskodawca nie musi dopełniać dodatkowych kwestii.

Przy zakupie przedsiębiorstwa osoba powinna skorzystać ze sprawdzonej firmy zajmującej się sprzedażą spółek. Otrzymując pomoc ekspertów klient może liczyć na szeroką pomoc i wiedzę oraz kompetencje.