Zakładanie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością warszawa

Wielu początkujących przedsiębiorców decyduje się na założenie firmy w formie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością. Na podmiot ten decydują się ze względu na kilka aspektów. Po pierwsze, jako wspólnicy nie będą obawiać się o swój prywatny majątek w przypadku zadłużenia firmy gdyż wszelkie należności regulowane będą z mienia spółki. Co więcej spółkę z o.o. może poprowadzić niemal każdy w dowolnym, prawnie dopuszczalnym celu. Do założenia spółki z o.o. wystarczy też bardzo niewielki kapitał zakładowy w wysokości zaledwie 5 tysięcy złotych.

Przedsiębiorcy bardzo często postanawiają ulokować swoją działalność w stolicy. Tym sposobem znacznie zwiększają swoją wiarygodność, a wraz z tym szanse na zyskanie grona klientów i kontrahentów.

Zakładanie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością Warszawa niestety jest długie i problematyczne. Z tego względu kwestie formalne warto powierzyć specjalistom. Jeżeli szukasz pomocy w tym zakresie serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszą firmą.